#jídlove Lukáše Hejlíka Legendární chatu Hradečanka z konce 18. století najdete v Krkonoších na Pomezních Boudách. Respektive ji tam najdete v úplně jiné podobě. Ale... 17. 5. 2024 ▪ 2 min. čtení
27:58 Spotlight Všude za sebe platím. Za jídlo jsem schopný nechat v restauracích i 50 tisíc za měsíc Českou gastronomii chválím, ale jestli by v něčem mohla jít dál, je to přijímání zpětné vazby,“ říká herec Lukáš Hejlík, autor Gastromapy... 29. 4. 2024 ▪ 27:58 min.
Zakladatel „kuchařů bez hranic“ se pyšní michelinskými hvězdami i nominací na Nobelovu cenu míru. Jeho jídlo pomáhá na Ukrajině nebo v Gaze Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené... 9. 4. 2024 ▪ 5 min. čtení
Den navíc nepomohl. Podnikatelům v gastru se nedařilo ani v únoru. Kdo je výjimkou? Ačkoliv měl letošní únor o den víc, tržby hospodským a dalším podnikatelům v gastronomii v porovnání s loňskem klesly o procento. Pokračuje tak... 27. 3. 2024 ▪ 3 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Flek je jako celé Brno: hravý, drzý, odvážný a udržitelný Byl to skandál hned od prvního dne. Loni v Brně otevřel nový flek. Bistro Flek, za kterým stojí Vašek Adamík a soustřeďuje se na gyros. A ne... 28. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení
Popeyes se nebojíme, říká šéfka českého McDonald’s. Řetězec zvýšil tržby a plánuje nové pobočky Ve středu otevře řetězec s rychlým občerstvením McDonald’s v Česku svoji 121. pobočku, konkrétně v centru Prahy v Revoluční ulici. O den... 28. 2. 2024 ▪ 4 min. čtení
24 hodin v St. Moritz: Průvodce exkluzivním vrcholem světa Dokonalé lyžování, 322 slunných dní v roce, michelinská gastronomie, moderní umění, nekonečné party i après‑ski s výhledem na... 6. 3. 2024 ▪ 6 min. čtení
Platby kartou neznamenají nižší spropitné. Co o „dýšku“ rozhoduje a kdy ho lidé dávají nejčastěji? Nejen úsměv a pochvala výběru jídla může obsluze v restauracích přinést větší spropitné. Roli také hraje, jestli zákazník platí hotově, nebo... 8. 2. 2024 ▪ 4 min. čtení
Po dlouhé rekonstrukci se otevře Máj. Slibuje fastfoodový ráj, včetně Popeyes a Five Guys Nejslavnější český nákupní dům se po dvouleté rekonstrukci na jaře znovu probudí k životu. Obchodní dům Máj, který na rohu Národní a Spálené... 25. 1. 2024 ▪ 3 min. čtení
Loni skončilo nejvíc živnostníků za posledních 30 let. Co stojí za dramatickým propadem? Naposledy v roce 1993 se stalo, že by v Česku během 12 měsíců skončilo tolik živnostníků jako loni. Podle aktuálních čísel podnikatelské... 11. 1. 2024 ▪ 4 min. čtení
Kluby a bary jsou v Česku na ústupu. Zákazníky jim berou kavárny i sociální sítě Na taneční parket nebo na drink do baru to Čechy táhne stále méně. Majitelé podniků spojených s nočním životem tak zažívají výraznou krizi,... 22. 12. 2023 ▪ 4 min. čtení
Speciální projekt Víkend v Budapešti. Jeden nikdy nestačí S jistotou lze říci, že víkend v Budapešti je málo. Brzy se zatoužíte vrátit. Moderní metropole toho nabízí návštěvníkům tolik, že tři dny stačí... 8. 12. 2023 ▪ 3 min. čtení
Rozhovor Muž, který do Česka přivezl Starbucks či Burger King. Musel jsem Čechy přesvědčit, že ke kuřeti nepatří rohlík, ale hranolky, říká V Šáreckém údolí na severním okraji Prahy se v krásně zrenovovaném statku usadil muž, který by bezpečně patřil do stovky nejbohatších Čechů... 6. 12. 2023 ▪ 17 min. čtení
Do Česka míří americký fastfood Five Guys. Víme, kde a kdy by měl otevřít první restauraci Do Česka se po vstupu Popeyes chystá další významný americký řetězec rychlého občerstvení. A podobně jako značka jižanského smaženého kuřete se... 27. 11. 2023 ▪ 4 min. čtení
Obchodníci si k cenám přirážejí příliš, proto otevřeme vlastní síť prodejen Kdybyste žili aspoň rok v zemích bývalého Sovětského svazu, viděli byste, jaký je v Česku ráj. To říká majitel firmy Marlenka Gevorg Avetisjan,... 23. 11. 2023 ▪ 16 min. čtení
byznys podle m. mareše Fronta na smažené kuře i dva týdny po otevření. V čem je Popeyes pro Čechy tak výjimečné První den to chápete, druhý také, třetí už pozvednete obočí… Ale 14 dní? Zkraje listopadu se na Václavském náměstí, na nároží Domu módy,... 20. 11. 2023 ▪ 6 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Zajděte do Vršovic, do super cool vietnamského bistra Mamam Meggie a Nugy se potkali ve fázi života, kdy oba tak trochu hledali jeho smysl. Našli sebe a rozhodli se zúročit svoje zkušenosti z gastra,... 6. 12. 2023 ▪ 2 min. čtení
Rozhovor Bylo by fajn koupit půlku krávy a zpracovat ji, ale to by znamenalo bianko menu, které by se denně měnilo Maso nemusí být nejdražší surovinou, kterou v restauraci na talíři dostanete, ale mělo by být z chovu, kde o zvířata pečují eticky,“ říká... 26. 10. 2023 ▪ 6 min. čtení
Aktualizováno Popeyes je tu. Nový americký fastfood otevírá dnes na Václavském náměstí S drobným zpožděním se v Praze v pátek otevírá první pobočka velkého amerického fastfoodového řetězce Popeyes. V Domě módy v horní části... 3. 11. 2023 ▪ 2 min. čtení
Fotogalerie uvnitř Norská restaurace v plovoucím „rybím oku“ posouvá hranice jedlého. Servíruje i invazivní druh mořského ježka V chladném norském fjordu Hardanger poblíž města Rosendal pluje na hladině zářivý ocelový elipsoid. Svým tvarem připomíná rybí oko a podle toho... 4. 10. 2023 ▪ 5 min. čtení