Ještě donedávna platilo, že když Američané z velkoměst zatoužili po farmaření, nezbývalo jim nic jiného než se odstěhovat na venkov.

Situace se však mění. Zářným příkladem je New York, kde deset let poté, co zde zavřeli poslední rodinnou farmu, znovu rostou třeba bazalka, čínské zelí, rajčata, pórek nebo okurky.

Město totiž zažívá rozkvět farem na střechách, které jsou zřejmě jediné místo ve městě, které ještě nikdo pořádně nevyužívá, píše americký deník New York Times.

Zemědělci přesouvají svůj byznys z okolí měst do centra kvůli rostoucímu zájmu Newyorčanů o místní potraviny. Nové střešní farmy prodávají saláty a zeleninu nejen přímo lidem, ale i větším obchodním řetězcům.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se