Pekařství a cukrářství La Petit France Boulangerie má českého majitele, české zaměstnance a používá i české suroviny. Od typických pekáren ve Francii byste ji však rozpoznali jen těžko. A to se týká i ceny. Pekárna se netají tím, že patří k nejdražším v Praze. Vyšší cenu svých výrobků obhajuje tím, že na rozdíl od konkurence dělá všechno ručně a žádné pečivo nerozmrazuje.

La Petit France Boulangerie funguje v Myslíkově ulici teprve od letošního února, i když pekárnu ve francouzském stylu založil Jan Ivanco se svým společníkem Filipem Nyklíčkem už v roce 2011. „Dlouho jsme hledali prostory, které by odpovídaly našim představám. Chtěli jsme obchod s menším posezením a velkými okny, jako mají ve Francii,“ ukazuje majitel prodejnu zvenku. A opravdu. Velká okna obložená dřevem natřeným na hráškově zelenou prozrazují, co se skrývá uvnitř. Čerstvé pečivo, dorty a skromné posezení u kávy.Obchod v Myslíkově ulici se nedá jen tak přehlédnout.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se