Dát si těžké červené víno v časném odpoledni? Jak dekadentní! Ale v adventním čase je vše povoleno (no dobře, skoro vše), a tak ani nemám pocit, že hřeším, když číšník přináší k našemu stolu půllitrovou buclatou lahev.

Venku je pošmourno a prší, prostě advent v Londýně. Pulia nedaleko Borough Marketu patří mezi ty podniky, které jdou dnes do módy. Napůl italské lahůdkářství a pekařství, napůl restaurace. Zaměřuje se na kuchyni z Apulie, tedy z toho "podpatku boty" Apeninského poloostrova. Peče se tu vyhlášený chleba, v nabídce jsou samozřejmě těstoviny a spousta zeleniny. Čerstvé i naložené do olivového oleje či octa. No a pak burrata, k níž nám doporučili konkrétní víno.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se