Restaurace Ungelt se nachází ve dvoře Týn vedle Staroměstského náměstí. Nabízí středomoskou i tradiční českou kuchyni a také bohatý výběr vín z Francie, Čech a Moravy. Restaurace cílí hlavně na Pražany, kteří vyhledávají zážitkovou gastronomii. "Pokud při jídle hosté samovolně obrátí pozornost a téma hovoru k pokrmu, vznikne zážitek," vysvětluje majitel restaurace Tomáš Kodíček. 

Podnikatel budovu před rokem zrekonstruoval ve spolupráci s architektem Adamem Slabým ze studia Slabyarchitects. Vedle hlavního prostoru restaurace nabízí také salonek, jemuž dominuje kulatý stůl se skleněnou deskou. Jeho podpěru tvoří bývalá studna.

Ochutnali jsme vybrané pokrmy z nového menu šéfkuchaře Petra Johna.

z nabídky

1. Caesar salát
připravený z odrůdy Little Gem s česnekovými krutóny, cherry rajčaty a krevetami Black Tiger

MG 5629

349 korun

2. Daňčí hřbet
konfitovaný v oříškovém másle se solí Fleur de sel, jablečno-hruškové pyré, marinované vlašské ořechy, pečené růžičky květáku a čokoládová omáčka

549 korun

2. Čerstvá ryba dle nabídky
ratte brambůrky, restovaný baby mangold a extra virgin olivový olej s kousky bio česneku

MG 5921

199 korun za 100 gramů

Výběr čerstvých ryb

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se