Malajská modelka Kartika už byla smířená se svým trestem - v pondělí ráno se v slzách rozloučila se svými dětmi a blízkými, kteří se shromáždili před domem jejího otce. Pak se odebrala směrem k policejní dodávce, která ji měla dovést k výkonu trestu uděleného za pití piva v Singapuru. Scénář se ale změnil.

Mladá žena z Malajsie čekala, že ji bude před zraky veřejnosti uštědřeno šest ran a zbaví se tak své viny. Vůz ji odvezl do cely mimo metropoli Kuala Lumpur, kde měla dostat "výprask". Tam jí ale úřady nakonec sdělily, že na svůj trest musí vyčkat až do skončení postního měsíce ramadánu. Pak ji dodávka odvezla zpět domů.

"Poslali ji zpět domů, někdo z vysokých úředníků nechtěl, aby byla převezena do Kualy Lumpur," vypověděl otec Kartiky.

Toto období půstu přitom v Malajsii začala stejně jako ve většině muslimského světa teprve před třemi dny a potrvá až do 19. září. Modelka tak bude muset čekat tři týdny na své očištění i přesto, že se k prohřešku na rozdíl od jiných "hříšnic" přiznala a trest s pokorou přijala.

Text pokračuje pod fotogalerií 

 

"Chci žít dál. Tento případ už mi přerůstá dlouho dobu přes hlavu," řekla CNN Kartika, která se prý stala modelkou jen aby mohla finančně podpořit svého muže - jejich dvě děti mají zdravotní potíže, syn trpí mozkovou obrnou a dcera má nemocné srdce.

Ženu přitom potkal za prohřešek, který přijde západním civilizacím směšný, několikastupňový trest - soud ji za porušení muslimských zásad nařídil zaplatil pokutu ve výši 1400 dolarů a následně šest ran holí.

Kartika byla zatčená už loni při zásahu v hotelovém baru v Singapuru, kde konzumovala pivo. Trest je podle úřadů spíše výchovný, není však vyloučeno, že ohrozí další kariéru modelky - i po bití měkčí ratanovou rákoskou zůstávají na těle trvalé jizvy.