V ulici, která vede vzhůru od vlakové zastávky Staré Splavy, se mi tenhle sen zhmotnil. Na dvorku Restaurace Alfa se tu vyhřívá zrzavý kocour Matýsek, z váz voní čerstvě natrhané kytky a mezi hosty se proplétá paní Marie a roznáší jídla, která připravil její bratr Vladimír.

Napravilovi svůj podnik otevírají jen na pět měsíců v roce, v zimě se vracejí do Prahy. Paní Marie se živí jako restaurátorka a její bratr je inženýr. Letní restauraci nedaleko Máchova jezera provozují už sedmnáct roků.
Pan Vladimír strávil několik let v Chorvatsku a středomořská kuchyně inspirovala i část jeho menu. Ryby, pro které Napravilovi jezdí do nedalekého Liběchova, připravují s čerstvými bylinkami. Pečené pstruhy paní Marie servíruje na tácu, pak přináší talíře s čtvrtkami vařených brambor, na kterých se roztéká máslo, a misky se zeleninou. Proužky papriky voní, jsou nakrájené teprv před chvílí.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.