Ministerstvo zemědělství dosud oficiálně nezná zdroj nákazy nebezpečné bakterie EHEC, kvůli níž v Evropě zemřelo už 21 lidí. Po španělských okurkách se zatím nákaza nepotvrdila ani v zeleninových výhoncích. Státní zemědělská a potravinářská inspekce začala prověřovat i maso z dovozu.

"U každé potraviny je vystopovatelný původ, jde jen o to, odebrat vzorek z té šarže, která může být kontaminovaná," uvedl v on-line rozhovoru se čtenáři serveru IHNED.cz šéf resortu zemědělství Ivan Fuksa.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se