První podezření kvůli nákaze smrtící střevní bakterie E. coli padlo na okurky ze španělských farem. Pak se k nim přidala rajčata, salát, lilek i brokolice. A nakonec zeleninové výhonky a klíčky z německé ekofarmy. Po sérii testů dovážené zeleniny i potravin nalezených v popelnicích a lednicích hospitalizovaných lidí se ale ukazuje, že zelenina byla obviněna neprávem.

Německé úřady proto zrušily varování před konzumací syrové zeleniny, oznámil na tiskové konferenci šéf Institutu Roberta Kocha (RKI) Reinhard Burger. Všechna pozornost se obrací znovu na klíčky.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.