Nevelký podnik v pařížské čtvrti Belleville je ztělesněním neokázalé, nicméně špičkové gastronomie. Prvotřídní sezonní suroviny, profesionální servis a vynikající vína sem přivádějí hosty z celé francouzské metropole i přespolní návštěvníky. Plno tu bývá jak na tříchodový oběd za šestnáct eur, tak večer, kdy můžete vybírat z nabídky - la carte. Tedy spíš - la table - konkrétní nabídka pro daný den je vždy vypsána na ceduli nad barem a vychází z toho, co nakoupila šéfkuchařka Raquel Carena na trhu.

Neexistuje jídlo, které by Raquel nedokázala proměnit v delikatesu. I ryba ve strouhance je v jejím podání něčím výjimečným. Co dělá jinak než všichni ostatní lidé, kteří připravují obalované ryby- Dokonale čerstvá ryba je mladý kousek, který by stejně dobře obstál i v jiné úpravě, obalování v tomto případě není z nouze ctnost. Strouhanka, v níž se skrývá, je velmi jemně namletá, ještě jemněji ochucená a chuť bílého masa nepřebíjí, jenom doplňuje, stejně jako voňavé mladé brambory rohlíčkového tvaru.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se