Vítězné podniky byly nominované v pěti kategoriích: Nejlepší café bar/kavárna, nejlepší cocktail bar, nejlepší hotelový bar, nejlepší pub/pivní bar a nejlepší klub. Nejlepším hotelovým barem se stal Barego Bar na pražské Malé Straně, který je zároveň podle nedávno vydané publikace Maurerův výběr Grand Bar nejlepším barem v ČR.

V letošním ročníku nebyla poprvé zapojena do hlasování veřejnost. Odborná porota, jejímž členem byl například Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace, nebo Barbora Urbanová, šéfredaktorka časopisu Barlife; hodnotila gastronomické podniky podle 27 kritérií.

 

Základ hodnocení tvoří vždy prostředí, kde se klade důraz na čistotu baru, ale i toalet, dále vzhled uniformy a jednání personálu; komunikace se zákazníkem; vzhled a přehlednost menu a chuť nabízených produktů. Členové odborné poroty všechny nominované podniky navštívili.

VÍCE O JÍDLE
 V rámci slavnostního galavečera se konalo také několik workshopů a seminářů pod vedením světových špiček v oblasti mixologie. Mezi účinkujícími byl i Tristian Stephenson, nedávno vyhlášený barmanem roku dle prestižního magazínu Class. Na akci vystoupil se svým kolegou Thomasem Askem v semináři orientovaném na molekulární mixologii.