V nabídce restaurace La Bodeguita Del Medio Prague jsou kubánské speciality i jednoduchá "jídla chudých". "Na steaky bereme prvotřídní argentinské hovězí, ale na chudší kubánská jídla levnější maso z Česka," říká sous chef Pavel Barták.

Doporučuje například, rýži s černými fazolemi, zeleninou, slaninou a bylinkami, nebo Frituritas de malanga, což je smažená hlíza podobná bramboře, která se pěstuje na Kubě. Láká i na Masas de puerco fritas - libové vepřové kousky marinované v limetkách a pomerančích, podávané s rýží congri.

To vše je dobré zapít nejoblíbenějším nápojem Ernesta Hemingwaye, silným mojitem s podmanivou vůní čerstvé máty.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se