Z nabídky

Mušle sv. Jakuba s papričkami jalapenos, granátovým jablkem a špekem    360 korun

Foie gras se švestkou, miso omáčkou a zázvorem      370 korun

Srnčí carpaccio s prachem z houby šiitake, marinovaným červeným zelím a dýňovým čatní      370 korun

Pečené mléčné sele na černém pivu, celerové a batátové pyré      450 korun

Tip:

Sladká tečka? A co třeba bramborové knedlíky s tvarohem, ostružinami a lískovými ořechy?

Red Pif se proslavil jako vinné bistro (a také obchod) se zajímavými a netuctovými přírodními víny, které majitel podniku Milan Bartoš osobně hledá ve Francii a v dalších tradičních vinařských zemích. Díky tomu mohou hosté vybírat z bohaté kolekce 800 vín. To zůstává stejné, mění se ovšem gastronomická nabídka.

Pyré z řapíkatého celeru

Před měsícem totiž do Red Pifu nastoupil ostřílený šéfkuchař Stephen Senewiratne, jehož nové menu je zajímavou ukázkou moderní evropské gastronomie (každý měsíc se bude část menu měnit).

Stephen sází nejen na lokální a sezonní suroviny, ale především na kombinaci chutí i textur. Snaží se též o využívání méně známých surovin a o neobvyklé formy prezentace. Na talířích se objevuje quinoa či tapioca, pyré z řapíkatého celeru nebo popcorn. Měkké kontra křupavé, kyselé kontra sladké, hořké a pálivé. Musíme přiznat, že jeho pokrmy jsou hravé a zábavné. A občas v nich zahraje i lehký tón orientu, třeba jako v případě srnčího, které vedle pečené červené řepy dochucuje citronovou trávou.

Foie gras v japonském hávu

Pojďme k předkrmům, jež dostatečně ilustrují nový styl kuchyně. Mušle sv. Jakuba podává šéfkuchař s italskou slaninou, jadérky z granátového jablka a papričkami jalapenos, foie gras zase kombinuje s výraznou japonskou miso omáčkou, švestkou a zázvorem.

Nejlepší z předkrmů je ovšem delikátní srnčí carpaccio servírované s dýňovým čatní, marinovaným červeným zelím a prachem z hub šiitake. Na první pohled trochu divoké, nicméně všechny použité suroviny krásně souzní v jednom harmonickém celku. Zdařilý je též hutný a chuťově výrazný srnčí vývar, servírovaný s kukuřicí restovanou na másle a popcornem, což je opět zajímavá hra s chutěmi i texturou.

Bažant se zelím

Mezi hlavními chody má výsadní postavení selátko pečené na černém pivu. Jemné a šťavnaté maso doprovází dva druhy pyré, tedy pyré z batátů pečených se slupkou a pyré z řapíkatého celeru, jejichž lahodná chuť umocňuje výjimečnost křehkého mléčného masa. Naopak značně kreativní a novátorská je prezentace delikátního bažantího masa, které šéfkuchař servíruje s brambory a kysaným zelím.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.