Od studia speciální pedagogiky zběhla do kavárny a lahodnému nápoji zasvětila život. Chuťové pohárky si pětadvacetiletá Zuzana Černá vycvičila tak, že se třikrát stala mistryní České republiky v degustaci kávy. Když se jí díky pražské kavárně Original Coffee, kde pracovala jako provozní, naskytla příležitost odjet na farmu do Nikaraguy, neváhala.

Čemu přesně se v oblasti Matagalpa věnujete?

Do Nikaraguy jsem poprvé odjela loni v říjnu a strávila tam tři měsíce během sklizně. Na farmě La Corona jsem působila jako manažerka kvality. Dohlížela jsem na to, zda se ke kávě farmáři chovají dobře, zda třídí nezralé kávové třešně od zralých, dívala se, jak se večer káva loupe a fermentuje.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.