Ze srovnání zemědělských dat ze Spojených států, Kanady a Evropy, které provedl list The New York Times, vyplývá, že geneticky modifikované plodiny nepřinesly očekávaný nárůst produkce ani omezení užívání chemikálií.

Porovnání zemí Severní Ameriky a Evropy se nabízelo, protože když se před dvaceti lety zaváděly ve velkém genetické modifikace v zemědělství, zaujaly Evropská unie a USA s Kanadou diametrálně odlišné postoje. Zatímco v Evropě byla technologie odmítnuta, většinou ze strachu z jejího vlivu na lidské zdraví, v USA a Kanadě se geneticky modifikované potraviny začaly brzy šířit.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.