Za odměnu, za vysvědčení nebo prostě jen tak, v neděli odpoledne − pro radost a dobrou náladu. Kdo by rád občas nezašel na dobrý větrník nebo ovocný dort? Průměrný Čech koneckonců podle statistik ČSÚ spořádá necelých sedm kilogramů čokoládových cukrovinek, čokolády a kakaa za rok. Připočteme­­-li k tomu tři kilogramy nečokoládových sladkostí, dostaneme se na úctyhodných deset kilogramů cukrářských výrobků. Takže bez diskusí − Češi si na sladké potrpí.

U gastronomického zážitku však není nakonec ani tak důležitá kvantita, ale kvalita. To dnes už naštěstí vědí i cukráři. V pověstných pražských kavárnách, jako jsou Slavia, Imperial, Savoy či Louvre, si tedy už veškeré dezerty vyrábějí sami a na dobré suroviny i provedení kladou velký důraz. Každá z nich má také svůj vyhlášený dort či jiný zákusek, na nějž pravidelně chodí štamgasti.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se