Horká, ledová, černá, bílá, překapávaná, pražená, za studena louhovaná, lógrová, hořká, slazená, s příchutí či bez kofeinu. Cappuccino dnes tvoří nerozlučnou dvojku s uměleckým výtvorem ve své pěně a ve špičkových barech vzniká díky espresu celá škála inovativních koktejlů. Zdá se, že v kávovém vesmíru už nic nového snad ani vymyslet nejde. Slovenské duo bratrů Nagyových se však rozhodlo jít ještě dál a svou čirou kávou bourá všechny zajeté stereotypy.

Když se setkáváme v malém bistru nedaleko hlavního bratislavského nádraží − na půli cesty mezi Prahou a Košicemi, odkud David a Adam Nagyovi pocházejí − všichni si objednáváme espreso. "Ano, kávu stále pijeme i v její klasické podobě. Musíme, protože tu od nás tady ještě neprodávají," smějí se.

Jejich Clear Coffee alias CLR CFF, jak stojí na designových lahvičkách, je průhledná tekutina vypadající jako obyčejná voda, přesto má všechny vlastnosti kávy − aroma, chuť i obsah kofeinu. Pije se ledově vychlazená nebo za pokojové teploty, úspěchy sklízí hlavně ve Velké Británii a nyní míří také do Asie.

Od teorie k praxi

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.