Britský vědec David Nutt strávil posledních deset let svého života honbou za "dokonalým alkoholem". Vyvíjí syntetickou látku, která by si zachovávala účinky alkoholu na náladu člověka bez zdravotních rizik a bolestivých kocovin. O vývoji produktu zvaném Alcarelle informoval server The Guardian. Nuttova práce se dle jeho vlastních slov pomalu blíží do finále a výsledný produkt by do pěti let mohl přijít na trh.

Před třemi lety proto Nutt založil start-up Alcarelle a v listopadu 2018 se svým obchodním partnerem Davidem Orrenem zahájili počáteční financování s cílem vybrat od investorů 20 milionů liber (600 milionů korun). "Celé odvětví ví, že alkohol je toxická látka," říká. "Kdyby byl objeven dnes, jako potravina by nikdy neprošel. Bezpečný limit pro konzumaci alkoholu, pokud bychom na něj uplatnili potravinová kritéria, by byl jedna sklenice vína za rok," dodává.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.