Poprvé jsem tam přišel náhodou. U náměstí Jiřího z Poděbrad na pražských Vinohradech mě přepadl hlad a Bramster byl prostě první na ráně − nebo taky Pelmeňárna a možná i Food Depo. Ano, to všechno jsou jména tohoto v únoru otevřeného bistra.

Vysvětlím: Pelmeňárna už nějaký čas existuje v centru Prahy a stejní majitelé teď otevřeli i nový vinohradský podnik. K pelmeňům ale přidali ještě Bramster, "umění pečené brambory", jak koncept "bramborárny" sami popisují. A Food Depo neboli kulinářský kout tomu všemu dává jedno jméno. Už chápete?

Zbývá vám ještě 90 % článku

Co se dočtete dál

  • Jaký je podle Petra Holce rozdíl mezi bufetem, fastfoodem a Food Depem?
  • Co podle autora představuje „pátý element“ gastronomie?
  • Jak lze lidem vznešeně francouzsky prodat vnitřnosti, s nimiž jinak mnozí bojují?
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se