Tip:

Zaujmou netradiční drinky, třeba kombinace ginu s jablkem a křenem.

Z nabídky:

Trhané koleno, bramborová placka, křenový coleslaw, kimchi

195 korun

jarvis_5cf786f9498ec2457342546f.jpeg

Pečená řepa s čerstvým sýrem z Krasolesí

165 korun

jarvis_5cf786f9498ec24573425473.jpeg
Adresa:

Kro Kitchen

Vinohradská 66
Praha 3
www.krokitchen.cz

Splněný sen. Takové motto se skrývá za zrozením nového bistra Kro Kitchen na Vinohradech. Podnik umístěný přímo na náměstí Jiřího z Poděbrad otevřel před pár týdny šéfkuchař Vojtěch Václavík, který měl předtím na starosti kuchyni Hergetovy cihelny. Ale protože chtěl vařit po svém a bez kompromisů, rozhodl se jít do vlastního.

Vojtěch Václavík strávil několik let v Norsku a Kro znamená v norštině hospoda. Hlásí se k filozofii výhradně lokálních a sezonních surovin, což v turistické Cihelně možné nebylo. Tady to má jen pár metrů na trh, bylinky si sám pěstuje nebo sbírá a také z hlavních surovin najdete na menu farmářské produkty. Rovněž hojně využívá metodu fermentování, která zachovává autentickou chuť surovin.

Hlavními pilíři nabídky jsou trhaná masa − buď z pečeného kuřete, nebo pečeného kolena, která jsou servírována buď ve formě sendviče, nebo s pečenými brambory a omáčkami (švestková, cibulová, aioli z medvědího česneku). Křehké a šťavnaté maso navíc doplňuje třeba grilovaná sezonní zelenina či domácí kimči.

Přestože nabídka je na první pohled jednoduchá, překvapí vzornou prezentací a především skvostnou chutí. Pokud si chcete umění Vojty Václavíka a jeho malého týmu dokonale užít, vyplatí se přijít v sobotu večer, kdy se podává degustační menu, které se mění každý měsíc. Začíná se malými chuťovkami, překvapí chipsy z vepřové kůže se zakysanou smetanou či arancini se smrži a aioli z medvědího česneku. Jako předkrm servírují pečený zelený chřest s drobenkou, netradičně připravenou holandskou omáčkou a zelenými listy voňavého afrikánu. Parádní, stejně jako hlavní chod v podobě křehké kachny s grilovanou zeleninou, bramborovými plackami a kolekcí omáček. Hostinu uzavře rebarborový sorbet zjemněný smetanou a doplněný máslovým crumble a lískovými ořechy.

Související