V průběhu posledních několika let se na poli bezmasých alternativ vedla velká bitva o to, kdo jako první dokáže přijít s takovou náhradou masa, která bude k nerozeznání od toho "pravého". Nešlo tedy o tofu či sójové maso – řada start-upů si jako cíl vytyčila klasický hamburger a chtěla, aby se produkt nelišil ani chutí, ani strukturou. Lišit se měl ale jednoznačně tím, že jeho výroba neměla mít tak drastické dopady na životní prostředí jako produkce (nejen) hovězího masa. Některé start-upy maso "naklonovaly" v laboratořích, jiné použily rostlinné proteiny. Mezi nejvýznamnější výrobce patří firmy Beyond Meat či Impossible Foods.

Druhá jmenovaná si teď našla novou výzvu – vytvořit rostlinnou náhražku ryb, uvádí server CNBC.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.