Coby celoživotní someliér se Lumír Sendrei neobejde bez dekantéru  1 ?. "Rád představuji víno široké veřejnosti i nejnáročnějším zákazníkům. Dekantér ke mně proto patří," líčí podnikatel a spolumajitel luxusní restaurace Signature, která je přímo na jednom z brněnských sjezdů dálnice D1.

A u vína ještě chvíli zůstává. "Zařízení Fresh-it  mi umožňuje rozlévat mnoho zajímavých vín na ochutnání po skleničce," ukazuje na lesklý kovový aparát s tryskou, který dokáže uchovat kvalitu vína i několik týdnů po jeho otevření.

"Do třetice − při slavnostních okamžicích rád otvírám šampaňské technikou zvanou sabráž. Mám na to svou speciální šavli  3 ," vysvětluje Sendrei, že sek je veden po lahvi v místě švu směrem k hrdlu, aby ostří narazilo přesně na skleněný nákružek na jeho konci.

E-mailovou korespondenci obstará no­tebook  4 , na pracovišti Sendrei ko­munikuje především prostřednictvím aplikace WhatsApp na mobilním telefonu  5 , díky které prý snadno doručí informace všem zaměstnancům současně. Své denní aktivity zapisuje tužkou  do motivačního diáře Doller  7 .

Lumír Sendrei pou­­ží­vá pro vstup do budovy čipovou kartu  8 , dí­ky které má rovněž přístup do operačního systému v kase. "Každý podnik dnes k markování a potažmo účtence potřebuje program. My jsme zvolili program Septim 3.1., se kterým máme letité zkušenosti a víme, co dokáže."

jarvis_5d53fdbe498e40c80201f315.jpeg
Foto: Tomáš Škoda
Související