Epidemie koronaviru na severu Itálie stále nabývá na síle a země každý den hlásí další a další případy nákazy. Nový virus má dopad na celou řadu odvětví, včetně výroby sýrů. "Parmazán vyrábí na 330 producentů. Téměř všichni přitom leží v provinciích, které silně postihla epidemie, tedy Reggio Emilia, Parma, Modena nebo Mantova," uvedl pro HN Nicola Bertinelli, šéf sdružení Parmigiano Reggiano, které zastupuje zájmy výrobců tohoto sýra.

"Je tedy nemyslitelné, že by všichni naši zaměstnanci zůstali vůči nemoci imunní. Takže jsme si vytvořili koordinační síť mezi jednotlivými producenty. Dali jsme dohromady síť lidí, například bývalé výrobce v důchodu nebo bývalé zaměstnance, kteří by mohli pomoci v případě, že bychom neměli dostatek personálu," dodal. Díky vzájemné solidaritě se tak podle Bertinelliho výroba parmazánu nezastavila.

Zatím jste si přečetli 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.
Newsletter

Sedmička HN

Život jsou povinnosti i radosti. A proto tu je newsletter Sedmička - každé ráno v sedm vám přinese sedm tipů na podnětné a zajímavé čtení z domova i ze světa. A k tomu pár nápadů, čím se zabavit nebo čím potrápit mozkové závity.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru