Luxusní kodaňská restaurace Noma se rozhodla k neobvyklému kroku. Ve své zahradě otevřela vinotéku, kde budou podávat k jídlu relativně levné hamburgery. Přitom se zde obvykle podává 18chodové degustační menu. Restaurace, která se celkem čtyřikrát stala nejlepší světovou restaurací a pyšní se dvěma michelinskými hvězdami, tak reaguje na úbytek turistů ve městě, píše agentura Bloomberg.
Co na první pohled zaujme, je cena hamburgeru. Ten stojí ve variantě s sebou 125 dánských korun, v přepočtu tedy 450 korun českých. V porovnání s cenou zdejšího 18chodového menu, která je 2 650 dánských korun, tedy 9 540 korun, se nejedná o tak vysokou částku. Pokud host chce sníst svůj hamburger přímo v restauraci, připlatí si ještě dalších 25 dánských korun.
Samotný hamburger není nijak speciální, hosté by tedy podle tamního šéfkuchaře Reného Redzepiho neměli očekávat nic s lanýži nebo s kaviárem. Jídlo je vytvořeno z bioproduktů té nejvyšší kvality a to, jak říká šéfkuchař, dělá ten největší rozdíl oproti ostatním. Podnik nabízí i vegetariánkou a veganskou variantu.
Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:
- Mobilní aplikaci HN
- Web bez reklam
- Odemykání obsahu pro přátele
- On-line archiv od roku 1995
- a mnoho dalšího...
Sedmička HN
Život jsou povinnosti i radosti. A proto tu je newsletter Sedmička - každé ráno v sedm vám přinese sedm tipů na podnětné a zajímavé čtení z domova i ze světa. A k tomu pár nápadů, čím se zabavit nebo čím potrápit mozkové závity.
Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem příjmu newsletteru. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.
Přihlásit se k odběru