Israel Vasquéz, reportér zpravodajského serveru El Salmatino, jel zhruba před měsícem vyšetřovat nález několika tašek s lidskými ostatky a kbelíků, v nichž byly hlavy, které někdo našel u silnice ve městě Salamanca ve středním Mexiku. Na místo dorazil ještě před policií. Chvilku před plánovaným živým vstupem přímo z místa na něj ale kdosi osmkrát vystřelil z projíždějícího auta.

Vasquéz není jediný, kdo přišel o život kvůli svému povolání. Mexiko je nepřívětivým místem pro novináře dlouhodobě, nyní je pro ně však nejnebezpečnější zemí na světě a v počtu těch, kteří zemřeli násilnou smrtí, získalo náskok i před zeměmi, kde zuří ozbrojené konflikty.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 90 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

• Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.